Címkék

Kommunikációs szakemberként nem csoda, hogy foglalkozom a szavakkal és azok jelentésével. Társadalmi marketingesként, közösségépítőként és vezetőként a legfontosabb feladatomnak az kristályosodott ki, hogy megtisztítsam a saját magam elméjét azoktól a gondolatoktól, amelyek károsak magamra és ezáltal másokra nézve is. És hogy miért is kezdem magammal? Mert a világ fejlődik, változik, így nekem is fejlődni, változni kell ahhoz, hogy harmonikusan tudjak élnibenne. És ez nem megy másképp, mint saját magam folyamatos figyelésével, megértésével, és változtatásával. Csak ebben az esetben tudok úgy helytállni a szerepeimben, hogy átélt tapasztalatokkal tudom elmondani és megmutatni, hogy bizonyos helyzetekben én mit és hogyan csináltam. Ez adja azt a magabiztosságot számomra, ami a feladataim ellátásához szükséges. Gondoljatok csak bele! Ha nem így lenne, ha nem tapasztalatokból és megoldásokból táplálkozik egy mondandó, az mennyi ártó gondolatot, döntést és cselekedetet eredményez…

Az elmúlt napokban azokon a bizonyos címkéken tűnődtem. Kifejezetten azon, hogy mitől is nő a nő, és mitől is férfi a férfi. Mi adja a belső tartást a nőnek, és mi adja azt a férfinak. Most biztos neked is megvan rá a válaszod, ahogy nekem is megvolt. Kell-e azonban különbséget tenni? Vagy elég csak azt vizsgálni, hogy mi adja a belső tartást az embernek, egy léleknek? Jogosan mondhatnánk, hogy nyilván van különbség a férfi és a nő között, hiszen biológiailag más feladataik vannak, ezáltal más a testfelépítésük, testi erejük, stb. De ha azt mondom, hogy a lélek, ami egy testben lakozik az ugyanolyan, akkor kell-e különbséget tenni ily módon?

Amennyiben lelki oldalról nézzük egymást, akkor minden olyan címke okafogyottá válik, ami a férfi és a női minőséghez eddig talán nem megfelelő módon kapcsolódott. Nem mondom azt, hogy mindent töröljünk el, csupán annyit, gondoljuk újra. Mennyi belső frusztráció, konfliktus adódik abból, hogy a társadalmi (családi) normával esetleg szembe kívánunk menni. Belső frusztrációból és konfliktusból pedig van elég.

Ha jobbá akarjuk tenni a világunkat, akkor egyrészt a belső feszültséget kell csökkentenünk, másrészt pedig a társadalmi normát kell megváltoztatnunk.  OK – mondod most magadban. De mégis hogyan?

Tedd fel magadnak a kérdéseket.

• Mitől férfi a férfi, és mitől nő a nő?

• Miért vagyok frusztrált férfiként / nőként?

• Mitől érzem magam nagybetűs férfinek / nőnek?

És most csak gondolkozz el a saját válaszaidon. Van olyan ezek között, ami idejét múlt?

Írd felül a jelen kor ismeretei alapján és élj másképp. J

MI MAGUNK

Egyensúly az életben!

A Modern Healthy Lifestyle oldal az a hely, ahol az egészséges életmódról szakmai szervezetek által ellenőrzött információkat találsz annak érdekében, hogy a lehető legtovább meg tudd őrizni az egészségedet, az egyensúlyodat az életterületeiden.

MEGOSZTÁS

KATEGÓRIÁK

KIEMELT BEJEGYZÉSEK

CÍMKÉK

HÍRDETÉS

KREATÍV STÚDIÓ

WEB&PRINT

Nézz bele az eddigi munkáinkba és keress minket bizalommal.