KIEMELT
SZAKEMBEREINK

MODERN
HEALTHY
LIFESTYLE

Dózsa
Csaba

MHL Innovációs
Kutató Központ

Dr. habil. Dózsa Csaba egészségügyi közgazdász, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyetemi docense. Pályáját az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál kezdte 1994 novemberében, az OEP-nél különböző pozíciókban dolgozott. Magasabb vezetői megbízatásban főigazgató helyettesként távozott és 2005 májusa – 2006 júniusa között az Egészségügyi Minisztérium közgazdasági és ágazatfejlesztési helyettes államtitkáraként az Egészségbiztosítási Alap működéséért, valamint az Európai Unió 7 éves költségvetési ciklusához igazodó hazai egészségügyi ágazati fejlesztésekért volt felelős. 

MSc. másoddiplomáját 1999-ben szerezte meg Barcelonában a Pompeu Fabra egyetemen egészségügyi gazdaságtan és menedzsment szakon. 2011-ben védte meg doktori disszertációját a Corvinus Egyetem doktori iskolájában, majd 2022-ben habilitált. 2006-ban hozta létre a Med-Econ Humán Szolgáltató Kft-t tanácsadó céget, melynek 2020. júniusig az ügyvezetője volt, jelenleg senior egészség-gazdasági szakértője. 2010-től főállásban a Miskolci Egyetem oktatója az Egészségügyi szervező szakon, melynek szakfelelőse. 2019-ben kiváló oktató elismerésben részesült.  Részállásban az ELTE tudományos főmunkatársa volt, jelenleg óraadóként dolgozik a Debreceni Egyetemen és a Corvinus Egyetemen is.

Fritz
Péter

MHL Rendezvény
és Oktató Központ

Dr. habil. Fritz Péter: Okleveles táplálkozástudományi szakember, az egészségtudományok doktora, egyetemi docens a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán, sportért felelős rektori és kancellári megbízott a Szegedi Tudományegyetemen, rekreációs, táplálkozástudományi és mentálhigiénés szakember, valamint a SuperFoods társtulajdonosa. A Közép-Kelet-Európai Rekreációs társaság társalapítója és elnöke, a Recreation tudományos magazin főszerkesztője.

2008-ban doktorált a Semmelweis Egyetem, Patológiai Tudományok Doktori Iskolában. Egész életében az egészségközpontúság és mások segítése volt a fő motivációja, élsportolói múlttal rendelkezik. 2016-ban szerezte meg a habilitációs címét, melynek központi témája az egészségfejlesztés volt. Célja a kutatási eredmények gyakorlati hasznosulásának elősegítése a sport- és egészségtudomány területén.

Sebestény
Tamás

MHL Rendezvény
és Oktató Központ

Prof.(hc), Dr.Med. Dr.Phil. Sebestény Tamás – Orvos, agykutató, anatómus 40 éves tapasztalattal. Egyetemi tanár (Medical School University Bern, University Basel, Goethe University Frankfurt, Gutenberg University Mainz). Munkásságában az integrált orvosi szemléletet képviseli. A nemzetközi orvostovábbképzések vezető alakja.

Kardos
Tímea

MHL Rendezvény
és Oktató Központ

2003-ban felvételt nyerte a Debreceni Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Karára, ahol orvostanhallgatóként a legtöbb alapozó szigorlati tantárgyat teljesíte. Diplomát végül a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán szerezte Health-Care Manager Szakon. Okleveles orvosi gyógymasszőr és hidroterapeuta képesítéssel rendelkezik. Folytatott ABA-Alkalmazott Viselkedéselemzés tanulmányokat és Szívintelligencia- Reziliencia képzést. Elvégezte a Biologika Szabadegyetem képzéseit is.

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem akkreditációjával is rendelkező EEG-Biofeedback Tréneri képesítést is megszerezte a Magyar Analitikus Neurofeedback és Biofeedback Társaság és a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület együttműködésében és szervezésében. Saját tulajdonú Biofeedback központjában neurofeedback tréningeket tart viselkedés – és figyelemproblémákkal, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek, fiatal felnőtteknek. Továbbá ZYTO-biofeedback állapotfelméréssel, tanácsadással, egészégfejlesztéssel foglalkozik Horvátzsidányban. A WellMyLife szakmai szervezet alapítója.

2023-tól az MHL-Projektben kiemelt wellnessztanácsadói, állapotfelmérési, és interpretációs tevékenységet végez, oktatási anyagok szerzője, szerkesztőjeként országosan segíti a kollégák szakmai működését, tanulását, előremenetelét, mint az SBT-MED Hálózatfejlesztési és Oktatási Managere, és mint SBT MED Biomedical Clinic Selfness (Balance) Szupervízor.

Pachmann
Péter

MHL Társadalmi
Innovációs Központ

A projekt média üzletágának vezetője: Pachmann Péter. 1992–1997 között a Magyar Televízió Híradó című műsor főszerkesztőségénél dolgozott, 1995-től a Híradó utazó külpolitikai tudósítója lett, tudósított a magyar kormány európai integrációs tárgyalásairól, miniszterelnöki csúcstalálkozókról Európa szinte minden országából, valamint a délszláv háborúk béketárgyalásairól, Belgrádból, Zágrábból és Szarajevóból. 1997-ben a TV2-höz került, ahol a Tények műsorvezetője, valamint külpolitikai tudósítója lett. Tudósított Európán kívül Izraelből, Pakisztánból és Afganisztánból, illetve Japánból is. Japánban egyedüli magyar televíziós újságíróként négyszemközti audiencián fogadta őfelsége Akihitó császár, a tokiói császári palotában, 2002-ben. Készített interjút a rendszerváltás óta hivatalban lévő valamennyi magyar miniszterelnökkel, illetve államfővel. 

Konzorciumi
partnerek

MODERN
HEALTHY
LIFESTYLE

Juhász
Annamária

Ügyvezető

Okleveles közgazdász és társadalomkutató a Miskolci Egyetemen, a Gazdaságtudományi Kar Marketing Intézetében tanársegéd. 2016-ban és 2019-ben Kiváló oktató kitüntetést kapott. 2005-2006-ban az Innovációmenedzsment Kooperációs Kutatási Központban is dolgozott. 2008-ban elnyerte a Rotary Hungary GSE ösztöndíját, és az USA-ban járt tanulmányúton. 2015 óta a Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet- és gyakorlat Doktori Iskolájának is PhD hallgatója. Disszertációját az Egészségtudatos magatartás fejlesztése a társadalmi marketing eszközeivel témakörben írja. 2017 év végén Theta Healing konzulens lett, azóta életmód tanácsadóként is dolgozik. Speciális területe a munka magánélet egyensúly megteremtése és fenntartása.

Cseh
Borbála

Ügyvezető

Diplomás ápoló, egészségügyi menedzser és egészségügyi szakmenedzser, a Med-Econ Kft ügyvezetője. Kórházi, közvetlenül a betegellátásban, „ágymellett” eltöltött éveit ápolási intézményvezetőként fejezte be, majd 17 éven keresztül az egészségügyi igazgatásban intézményfenntartói szerepkörben tevékenykedett. 2017-2020 között a Nemzeti Népegészségügyi Központ Praxisközösségi Módszertani Központjának senior szakmai szakértője volt, jelenleg az Innovációs Minisztérium Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai szakértője. A Miskolci Egyetem mesteroktatója, több egyetem vendégoktatója, a Med-Econ Econ Kft. ügyvezetője és társtulajdonosa. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Doktori iskolájának végzős doktorandusza.

Kis
Noémi

Ügyvezető

A cég ügyvezetője és a SuperFoods tulajdonosa, élsportoló gyerek édesanyja, üzletasszony. A cég fő profilja: egészséges táplálkozás fókuszú életmód tanácsadás és természetes összetevőket tartalmazó saját fejlesztésű táplálék kiegészítők forgalmazása.

A SuperFoods Team 2013-as alakulásakor célul tűzte ki az emberek egészségének és életmódjának fejlesztését. Arra törekednek, hogy a hozzájuk érkező kliensek egy helyen minél több szolgáltatást elérhessenek, mely az egészségfejlesztésükhöz járul hozzá. Kezdetben főként élsportolókkal dolgoztak együtt, hiszen az ő esetükben a táplálkozás kulcsszerepet tölt be a versenyekre való felkészülés, a megfelelő izomépítés és regeneráció szempontjából. De egyre gyakrabban kérik segítségüket civil emberek is, akiknél a fogyás, az erőnlét növelése, vagy az általános életminőség javítása a cél. Céljuk, hogy komplex szolgáltatásokat biztosítsanak, hozzáértő szakemberek közreműködésével. Náluk az egészség van középpontban. Arra törekszenek, hogy jobbá tegyék klienseik napjait, legyen az élsport, munka vagy életérzés.

Tilli
Adrienne

Ügyvezető

Közgazdász-, nemzetközi kis- és középvállalkozói szakértő, klinikai aromateraputa, SBT Med szaktanácsadó, Home/Lifestager, nemzetközi Időtlen Medicina Egyesület alapító tagja. Az SBT MED operatív feladatainak koordinálója, a franchise rendszer építésének szakmai vezetője. Az SBT Med Biomedical Clinic Magyarország első, és eddig egyetlen, a frekvencia terápia elveire épülő komplex orvosi háttérrel támogatott állapotfelmérő és állapotjavító, egészségvisszaállító rendszere.