travel5-1

ÉLETSTÍLUST ALAKÍTÓ CSOMAGOK

Miután megértettük a modern kor egészségtudatos emberének működését és motivációit, tekintsük át, hogy egy kisváros miért és hogyan nyújthatja az egészségturizmus új területét. Kisváros, mint minőségi élettér.

Amennyiben visszatekintünk az egészséget befolyásoló makrokörnyezeti tényezőkre, akkor a fizikai környezetet erőteljesen kell kiemelnünk, mint a legfontosabb hatótényezőt.

A gyógyászat a robottechnológia és a kvantumfizika mezsgyéjén halad és ér el újabb és újabb eredményeket. 1960-ban Szent-Györgyi Albert professzor „Bevezetés a szubmolekuláris biológiába” című művével honosította meg a kvantumfizikai szemléletet az egészség témakörben. Azóta több száz tudományos kísérlet igazolta, hogy az elektromágneses erőterek a biológiai szabályozás összes megnyilvánulását irányítják. A NASA is számos vizsgálatot indított az űrmisszió kapcsán a Schumann-rezonancia élő szervezetekre gyakorolt hatásáról. A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a sejtek gyorsabban és erősebben nőnek, és hosszabb ideig élnek, ha alacsony frekvenciájú impulzusos elektromágneses mezőknek vannak kitéve, mint a Schumann-rezonancia 7.83 Hz-nek. Ez a frekvencia hasznos lehet különböző izombetegségek, az életkorral kapcsolatos izomsorvadás, csontritkulás és más csontbetegségek kezelésében, valamint az általános belső egyensúly eléréséhez és a potenciálisan káros elektroszmog ellensúlyozására.

A biofizika most azt sugallja, hogy biológiai rendszereink a bolygónk háttérfrekvenciájára hangolódnak a Schumann-rezonanciák révén. Az első felfedezés óta több tudományos kutatás feltételezte, hogy a Schumann-rezonanciák nagyon fontos elektromágneses állóhullámok, amelyek befolyásolják az emlősök agyának biológiai oszcillátorait, azaz az agy képes detektálni, ráhangolódni és reagálni a Schumann-rezonancia jelre. A Schumann-frekvenciák már a kezdetek óta beburkolják az életet a Földön. Az elsődleges Schumann-rezonanciaimpulzusok kalibrálnak minket, és javítják fizikai és szellemi jólétünket. Ez a természetes rezonancia segíti az optimális agyhullám-állapotok elérését, de ezt a légkör-ember közötti kapcsolatot a közelmúltban megzavarta a mai technológia nagy részének elektroszmogja. E. Jacobi által a düsseldorfi egyetemen végzett kutatás kimutatta, hogy a Schumann-hullámok hiánya mentális és fizikai egészségügyi problémákat okoz az emberi testben. (Balázs, 2020)

Mi következik ebből?

Azokon a területeken, ahol a természet nagyobb súllyal van jelen, mint az ember alkotta környezet, ott sokkal jobban lehetséges az embernek arra a nyugalmi állapotra hangolódni, ami segít neki az optimális, egyensúlyi állapotba kerülni. És mindez alátámasztja a rekreációs tevékenységek fontosságát, amely a legtöbb esetben természeti környezetben valósul meg.

Amennyiben végig gondoljuk, hogy a napjainkat milyen környezetben töltjük, akkor érthetővé válik, hogy az épületek, legyen szó akár lakó vagy munkahelyi infrastruktúráról, szintén meghatározó tényezővé tud válni. Így az építőanyagok kérdése, az energetika kérdése, az ergonomikus kialakítás és berendezés mind-mind fókuszba kerül. A minőségi élettér hardver része tehát az épületek és a természeti környezet, leginkább flóra, egyensúlyáról szól. Ez az egyensúly kisvárosban sokkal inkább megtalálható és fenntartható, mint nagyvárosban.

A minőségi élettér szoft része az emberekből áll. A kisváros önállóan működő kis társadalmi egység, amely a saját szabályait és identitását hatékonyabban tudja definiálni, működtetni és fenntartani, mint egy nagyváros vagy egy falu.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.