Tisztelet

A férfiak napján azon elmélkedtem, hogy mi az az alapvető érték, ami egyáltalán ahhoz kell, hogy Férfinek lehessen tekinteni valakit. Azt gondolom, hogy ez a tisztelet.

De valójában mit is jelent ez a szó?

  • Tisztelni az életet (minden élőlénynek joga van élni): nem pusztítani, nem bántani sem szóval, sem tettel. Támogatni!
  • Tisztelni az élet rendjét (mindenki máshol áll a fejlettségében): nem ugyanazt várni mindenkitől. Megérteni, tolerálni!
  • Tisztelni az egyéni határokat (maga és mások vonatkozásában): nemet mondani olyan dolgokra, amelyek önmagának, vagy másoknak kárt okoznak. Egyenrangúságot fenntartani, kedvesnek lenni!

Hány irányból lehet ezt értelmezni? Legalább annyiból, ahány szerepben egy férfi él. Mert Ő is valakiknek a gyereke, valakiknek a barátja, valakiknek a munkatársa, valakiknek a szomszédja, valakinek a párja, valakiknek az apja, vagy legalább apaképe, és valakiknek példaképe.

Tiszteli a gyökereit vagy arrogáns? Támogató a barátaival vagy megmondó? Együttműködő a munkatársaival vagy törtető? Figyelmes másokkal vagy lekezelő? Értékeli a párját vagy tárgynak tekinti? Példát mutat a gyerekeinek, hogy milyen is egy férfi vagy csak fizikailag van ott?

Mennyi kérdés, és valójában ahányan vagyunk, annyi féle választ adnánk most…

Én is említhetnék olyat, aki a semmiből jött és minden döntését a pénzszerzés motiválja. Aki a baráti kapcsolataiban nem hagyja meg másnak a szabad döntési jogot, hanem irányítani akar. Aki a munkatársai gyengeségeit, hibáit arra használja, hogy csökkentse a másik érdemeit. Aki akkor segít pusztán, ha “olyan” ellenszolgáltatást kap. Aki párkapcsolatban van ugyan, de folyamatosan más nőket hajt. Aki fel sem ismeri, hogy ezzel azt a mintát adja át a jövő generációjának, amit olyan nagy hanggal kritizál másokban… Igen, ismerek jó néhány ilyet…

De azt is el kell mondanom, hogy léteznek olyan Férfiak, akik a tisztelet minden fokát maximálisan hozzák. Akikre az ilyen napokon fel kell hívni a figyelmet. Akiket minden egyes napon becsülnünk és tisztelnünk kell.

MI MAGUNK

Egyensúly az életben!

A Modern Healthy Lifestyle oldal az a hely, ahol az egészséges életmódról szakmai szervezetek által ellenőrzött információkat találsz annak érdekében, hogy a lehető legtovább meg tudd őrizni az egészségedet, az egyensúlyodat az életterületeiden.

MEGOSZTÁS

KATEGÓRIÁK

KIEMELT BEJEGYZÉSEK

CÍMKÉK

HÍRDETÉS

KREATÍV STÚDIÓ

WEB&PRINT

Nézz bele az eddigi munkáinkba és keress minket bizalommal.